2016-10-28 08:19 Varumärkesblogg

Vem beskriver paradiset?

Jag hörde Johan Rockström i Tv-soffan igår. Han pratade om att vi nått botten i vår miljöförstöring och att vi måste vända nu, annars är det för sent. Han berättade också att 2020 kommer vi ha 2/3 färre djur på jorden, om vi fortsätter i samma takt som nu.

Jag var ute i stadsskogen och sprang, samtidigt funderade jag på varför vi människor inte verkar förstå allvaret (inkluderat mig själv). Och då slår det mig, vi människor förstår faktiskt inte att vi ska dö en dag. Har du tänkt på det, att du ska dö? Kan du förstå det på riktigt?

Nej, vi gör inte det och jag tror det är problemet. Vi förstår helt enkelt inte att vi själva kommer att dö en dag och självklart förstår vi inte heller att jorden kan dö. Jag tror vi behöver en folkrörelse som ser framåt och som inte är hotiverade utan  motiverade. Någon behöver måla upp visionen om hur den hållbara planeten ser ut, hur lyckliga vi är då, hur bra vi mår, hur vackert det är. Skapa berättelser om hur vi har det då, i vårt framtida paradis. Vad tänker du? Vad tror du behöver till för att vi ska lyckas göra förändringen?

Jag tror det är företagen som kommer att skapa fred på Jorden, inte politiker och inte heller religion. Företagen har redan börjat och i samma takt som vi kunder/konsumenter röstar med plånboken kommer vi alla tillsammans lyckas.

Vill du veta vad några företag gör lyssna på Veckans Affärers Hållbarhetspodd

Presentera ditt företag
Vill du hitta ditt unika säljande budskap, så du står stadigt i presentationen av ditt företag och blir vald före alla andra?

Du sätter dina 5V, roten till ditt varumärke och hisspitchen i on-lineutbildningen Bygg varumärket själv.

Läs mer:
Online-utbildningen Bygg varumärket själv

comments powered by Disqus