2022-02-08 14:43 Dagbok

Peggy, Gud och jag del 6 – ett stort hurra med eftertanke!

Fåglarna kvittrar, solen värmer, våren spritter i kroppen och snart är Coronarestriktionerna över! Men innan jag ropar hurra vill jag göra en tillbakablick och undersöka vad jag lärt mig från pandemin som jag vill ta med mig ini framtiden.

Jag startade min dagbok Peggy, Gud och jag för snart två år sedan, anledningen var Corona, jag ville berätta om de svårigheter och möjligheter jag stod inför då. Nu, snart ska vi få börja leva hela våra liv på riktigt, fullt ut igen. Woaw så skönt! Och lite läskigt…….så min fråga till mig själv och till dig är, vad vill vi ta med oss från pandemin så vi inte återigen rusar rakt in i ekorrhjulet och fyller 24 h per dygn utan att först tänka efter vad som är viktigt i livet. Vad tar du med dig från pandemin som du vill ha kvar nu när livet öppnar upp igen?

Jag har tyckt om att ha det lite lugnare och att få stänga den stora världen ute en stund, att få krypa tätt ihop med mina nära och kära i en liten oas. När jag startade företaget för snart nio år sedan valde jag att ha kontoret hemma, en del tyckte att det var lite udda och tänkte kanske att ett riktigt företag som satsar har ett kontor på stan annars finns man inte på riktigt. Under pandemin har jag blivit som alla andra. Det har varit roligt! Och det var faktiskt roligt att få lära mig en hel del om digitala verktyg och pedagogik. Jag har hållit i utbildningar, föreläsningar, workshops, runda-bords-samtal och använt digitala utbildningsplattformar, zoom/teams och digitala anslagstavlor. Att ha kontoret hemma ger mig möjligheten att få ihop helheten i livet att mina barn, barnbarn, Niklas, mitt hem, vänner, intressen, jobb, studier är en helhet, en enhet och inte olika stuprör. Jag har verkligen uppskattat att ha mötespromenader på jobbet och att umgås med kompisar utomhus, gåendes på upptäcktsfärd som när man fjällvandrar men i staden. Stanna för en våffla i Gamla Uppsala till lunch och senare på kvällen äta på Taste of Bangla i Svartbäcken. Underbart sätt att umgås på! Vissa zoommöten finns det också en poäng med och telefon kanske är lite underskattat. Vi har även haft promenadmöten på distans via telefon.

Men jag ser verkligen fram emot att få träffa alla människor på riktigt. Jag vet inte om det finns någon forskning på detta men jag upplever en energifylld fysisk närhet då jag får träffa människor på riktigt, inte bara se dem och höra dem på riktigt utan den energi som då blir i rummet. Jag tror den energin är lika viktig som luft, vatten och mat för mig.

Det har faktiskt hänt massor på de här pandemiåren. Uppsala:2030s ledarnätverk har gått starkt ut ur Corona och är idag fler deltagare än före Corona. Uppsala:2030 projektet har fått nya samarbetspartners, Susanna, Jenny och Dilan på Scoopit Media. Johan och Håkan på U & We är även de med och stöttar företagen i ledarnätverket med hållbarhetsrapportering. Fantastiskt roligt att få driva och utveckla Uppsala:2030 tillsammans med er.

Under pandemin har Per Fredriksson och jag startat Sverige:2030 tillsammans, där vi bygger interna ledarnätverk inom koncerner och branschorganisationer. Jag och Per kompletterar varandra så bra, han är tidigare koncern vd och jag har erfarenhet att sätta ihop ledarnätverk.

Och samarbetet med Folkuniversitetet och Torun är verkligen roligt! Torun stöttar mig så fint i distansutbildningen ”Hållbar affärsutveckling bygger ett starkare varumärke”. Och det är så roligt att få träffa alla mina studenter på torsdagarnas workshops på zoom.

Under pandemin har jag nu avslutat mina universitetstudier och har äntligen skickat in min forskningsansökan, projektet går under rubriken Etiska riktlinjer för offentlig upphandling.

Men störst av allt under pandemin är att jag har blivit farmor till Bonnie!

Vad tar du med dig från pandemin som du vill ha kvar nu när livet öppnar upp igen?

PS ….men varför i hela friden heter min dagbok Peggy, Gud och jag?

Peggy vår hund står för den ordlösa, kravlösa kärleken som står bredvid mig, nära, tillgiven och trofast. Min Gud står för kärleken och tilliten till hela det stora finstämda ekologiska systemet som vi alla på planeten är en del av, och som vi lever tillsammans i varje dag. Och jag, är jag, rakt upp och ned, och fram och tillbaks. 

comments powered by Disqus