2014-03-06 17:57 Vision, Varumärkesblogg

#1V Synliggör din dröm

Du känner kanske igen dig i idrottare, karriärister eller andra målinriktade individer som har satt upp tydliga, mätbara mål och gasat på i tron om att det finns en skatt vid regnbågens slut. Vid målgången hittar de inte skatten, skattkistan var tom. Det kan kännas som att meningen med livet försvann. Var det verkligen det här som du strävade hårt för i så många år?

Jag har själv varit väldigt målinriktad. Tidigt i livet satte jag upp målbilder. Första målet var att bli fotbollsproffs, precis som Pia Sundhage. Jag tränade mycket och kom med i distriktslaget, uttagning till juniorlandslaget och fick möjligheten att spela i allsvenskan. Men där tappade jag helt plötsligt lusten, det var inte kul längre. Då förstod jag inte vad det var som hände, men så här i efterhand kan jag se att den gemenskap och det bekräftelsebehov jag hade då, fick sig en rejäl törn. Inte för att jag underpresterade utan för att jag inte kände mig som en i laget. Jag slutade spela fotboll, tog min ryggsäck och reste runt i världen istället.

Vill du synliggöra skatten vid regnbågens slut?
Vill du veta vad ditt känslomässiga drömtillstånd innehåller? Jag är helt övertygad om att den vetskapen kommer att ge dig större utrymme att njuta av vägen till visionen, och av visionen när den väl infinner sig.

Det är bara fantasin som sätter gränser och att drömma är fritt. Att drömma är viktigt. Hur är det de säger? Om du siktar på stjärnorna så når du trädtopparna. Och med en uttalad dröm i handen är sannolikheten att den inträffar större. Det är skillnad mellan att drömma och att sätta upp mål. En dröm behöver inte bli sann utan dess uppgift är att ge oss ett tillstånd av lust. Drömmens tillstånd av lust blir vårt bränsle för att senare nå visionen.

Kommer du ihåg när jag pratade om mina drömmar som barn, att jag ville bli motorcykelpolis, astronom och fotbollsproffs.
Har du tänkt vidare på dina barndomsdrömmar? Har du kommit på vilken känsla du skulle uppnå då drömmen gick i uppfyllelse?

Gör ett drömkollage
Förberedelser:
Ta fram ett tillräckligt stort papper som du kan göra kollaget på. Klister, sax, färgpennor och alla dina färgglada magasin.  

Ge dig själv den här tiden och gör det med ditt största, lekfullaste allvar.

Frågan lyder: Hur är det för dig då allt är supertoppen på ditt företag? Allt du drömt om har blivit sant? Då ditt liv är lekande lätt och allt är helt underbart.

Svaren hittar du genom bilderna i tidningen. Varsågod börja bläddra och låt bilderna komma till dig. Ta alla bilder som pratar till dig och njut av varje bild, ha inte bråttom. Lägg alla inspirerande bilder i en hög, sortera gör du senare.

Om du nu har flera bilder som betyder samma sak, kan du välja den bästa bilden och kasta de andra. Klistra upp alla bilder som beskriver ditt drömläge och skriv korta stickord bredvid så du kommer ihåg vad de betyder för dig.

Sätt upp ditt drömkollage
Ett tips är att sätta drömkollaget någonstans nära din arbetsplats. Sätt upp det på en plats där du kan pusta ut, ta några djupa andetag och kika på drömkollaget för att få ett gott tillstånd.

Tänk om det skulle kunna bli sant!

Nästa veckas blogginlägg handlar om att hitta visionen som tar dig till drömläget.

comments powered by Disqus