2014-08-30 19:43 Vision, Varumärkesblogg

#1V Blott de tama fåglarna har en längtan de vilda flyger

Idag är en speciell dag. Min bok ”Bygg ditt varumärke själv. Ingen annan kan göra det åt dig” är äntligen tryckt och klar. Det är helt magiskt och jag njuter verkligen, känns som jag flyger.

Jag kommer ihåg då boken bara var en dröm och hur livet var hösten 2012. Det var nog den tuffaste tiden hittills i mitt liv och då tycker jag ändå att jag varit med om en hel del. Jag bad varje dag den hösten om att få tappa taget, bara en liten stund så jag skulle få vila. Och jag blev rejält bönhörd. I januari 2013 kollapsade jag, mitt balanssinne funkade inte. Jag kunde inte röra mig och spydde som en räv. Hemkommen från sjukhuset fortfarande svag får jag beskedet att jag inte har något jobb kvar. Där står jag ensam med fyra barn, inget jobb och sjuk.

Och jag är så tacksam. Jag är så evinnerligt tacksam att någon högre makt knuffade ned mig från grenen. Jag vågade inte hoppa själv.

När jag hade skrivit klart boken första gången var jag helt säker på att jag ville starta eget företag. Jag såg fler produkter än boken så som webbkurser och utbildningar. Nu fanns fler inkomstkanaler än bara konsulttid. I december 2013 började jag planera för att kunna starta eget företag. Och jag började resan med att använda min egen modell 5Vtill5P. Första steget var att själv göra min egen bok där första steget är att sätta Drömläget och jag gjorde det med ett kollage och satte upp det i mitt sovrum. Varje dag sedan dess har jag tagit små steg i rätt riktning. Idag är jag väldigt nära Drömläget och i december 2014 är det dags att göra ett omtag och sätta nästa års affärsplan som bygger varumärket.

Mitt tips till dig är att sätta igång nu och våga utan att någon behöver knuffa dig alltför hårt. Varje dag är en ny dag. Och en dag är faktiskt livet slut. Tänk om du som gammal får sitta i din gungstol och stolt berätta för dina barnbarn om hur du förverkligade dina drömmar.

Genom att hitta din dröm, formulera din företagsvision och position för ditt varumärke blir du fri som en fågel.

Vill du synliggöra din skatt vid regnbågens slut?

Vill du veta vad ditt känslomässiga drömläge innehåller? Jag är helt övertygad om att den vetskapen kommer att ge dig större utrymme att njuta av vägen till visionen, och av visionen när den väl infinner sig.
Det är bara fantasin som sätter gränser och att drömma är fritt. Att drömma är viktigt. Hur är det de säger? Om du siktar på stjärnorna så når du trädtopparna. Och med en uttalad dröm i handen är sannolikheten att den inträffar större. Det är skillnad mellan att drömma och att sätta upp mål. En dröm behöver inte bli sann utan dess uppgift är att ge oss ett tillstånd av lust. Drömmens tillstånd av lust blir vårt bränsle för att senare nå visionen.
Gör ett drömkollage
Förberedelser: 
Ta fram ett tillräckligt stort papper som du kan göra kollaget på. Klister, sax, färgpennor och alla dina färgglada magasin.  

Ge dig själv den här tiden och gör det med ditt största, lekfullaste allvar.
Hur är det för dig då allt är överväldigande fantastiskt på ditt företag? Allt du drömt om har blivit sant? Hur känns det för dig då?

Svaren hittar du i bilderna, orden sätter du senare. Låt bilderna komma till dig. Ta alla bilder som pratar till dig och njut av varje bild, ha inte bråttom. Lägg alla inspirerande bilder i en hög, sortera gör du senare.
Om du får flera bilder som betyder samma sak, kan du välja den bästa bilden och kasta de andra. Klistra upp alla bilder som beskriver ditt drömläge och skriv korta stickord bredvid så du kommer ihåg vad de betyder för dig.

Ett tips är att sätta drömkollaget någonstans där du ser det varje dag. Sätt upp det på en plats där du kan pusta ut, ta några djupa andetag och kika på det för att få ett gott tillstånd.

Och lita på att det kommer bli sant!

comments powered by Disqus